Windows 12 Abonelik Tabanlı Mı Olacak

07-10-2023 23:22    277

Dedikodu gerçek mi oluyor? Windows 12, abonelik tabanlı bir işletim sistemi olabilir
Yeni bir sızıntıya göre Microsoft, Windows 12'yi ücretli bir abonelik işletim sistemi üzerine kurmak istiyor.

Windows kullanıcıları arasında bir süredir konuşulan dedikodu, yeni bir sızıntı ile biraz daha sağlam kanıtlar kazanıyor gibi görünüyor: Microsoft, Windows 12 olarak adlandırılan yeni nesil işletim sisteminin abonelik tabanlı bir işletim sistemi olarak sunabilir.

Alman medya kuruluşu Deskmodder, WinMerge kullanan Windows 11 23H2 sürüm ön izleme yapısıyla karşılaştırıldığında Canary kanal yapısının INI yapılandırma dosyasında abonelikle ilgili birkaç satır tespit etti. Orijinalinde Almanca olan abonelikle ilgili bu satırlar, görselde Canary tarafında İngilizce’ye çevrilmiş durumda ve Türkçe’ye şu şekilde çevirebiliriz:

Abonelik Sürümü – (L_MsgAbonelikSürümü)
Abonelik Türü – L_Msg AbonelikTürü (“Cihaz Bazlı Abonelik” veya “Kullanıcı Bazlı Abonelik” olarak)
Abonelik durumu – L_MsgAbonelikDurumu (Etkin, Etkin Değil, Devre Dışı, Süresi Doldu)
Microsoft, Windows’u veya en azından büyük bir kısmını web’e nasıl taşımayı umduğunu da yavaş yavaş açıklığa kavuşturuyor. Mart ayında Ayarlar’da Bulut PC seçenekleri görünmeye başladı. Bunu takiben Bulut PC ile ilgili daha fazla sızıntı ortaya çıkmaya başladı.

Farklı bir rapor, Microsoft’un bir sonraki Windows sürümü için “CorePC” adı verilen bir ürün üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Son olarak bir FTC dosyası, Microsoft’un “Windows 11’i giderek daha fazla buluta taşımak” için şirket içinde nasıl çalıştığını gösterdi.


Etiketler: